Нови хипотези за целите на мисиите на секретната мини совалка Boeing X-37

Експерти от САЩ са назовали възможните цели на полета на американската мини совалка Boeing X-37 (X-37B Orbital Test Vehicle или OTV).Времетраенето на мисията на военната мини совалка достигна 1 г. по информация от сайта Space.com.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-05-2016] Нови хипотези за целите на мисиите на секретната мини совалка Boeing X-37
Експерти от САЩ са назовали възможните цели на полета на американската мини совалка Boeing X-37 (X-37B Orbital Test Vehicle или OTV).Времетраенето на мисията на военната мини совалка достигна 1 г. по информация от сайта Space.com.

Експертите са били стигнали до мнението , че мини совалката е предназначена за отработване на технологии за унищожаване на космически спътници, а една от целите е да се провери икономическата ефективност от подобни действия сравнено с ракетни средства за ликвидация.
От ВВС на САЩ не разкриват целите на полета на Boeing X-37. Официално се съобщава, че мини совалката и НАСА ще изпитват йонен ракетен двигател , а също така в рамките на проекта METIS (Materials Exposure and Technology Innovation in Space) агентството ще изследва влиянието на космическите условия ърху перспективни материали.

Американската ракета носител Atlas V (с руски двигатели)изведе на орбита Boeing X-37, който по външен вид прилича на апаратите от серията Space Shuttle, на 20 май 2015 г от космодрума Ванденберг. Тогава РН изведе в космоса и 10 спутника CubeSat, между които КА LightSail на слънчеви платна.

Boeing X-37 е способен да излиза на орбита и да се приземява по същата схема като апаратите от Space Shuttle. Дължината на мини совалката е 8.83м , а размаха на крилата 4.6м.
Дейностите по създаването на X-37 започват през 1999 при съвместни усилия на НАСА и Boeing. Предполага се , че мини совалката ще се използва за ремонт на околоземни спътници на височини до около 700км. Но през 2004 програмата е засекретена и предадена на DARPA. От тогава бюджета свързан с Boeing X-37 е засекретен.
В разпореждане на ВВС на САЩ , както се предполага , има два Boeing X-37, които в периода 2010-2012 направиха три успешни полета. Като най-продължителният започнал през 2012 продължи 675 денонощия.
[www.lenta.ru]прочетена[172] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft