Япония изведе в космоса пореден спутник за създаване на собствена система GPS

На 10 октомври 2017, Япония изведе в космоса своя четвърти по ред спътник 'Митибики-4' за създаване на собствена система GPS .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-10-2017] Япония изведе в космоса пореден спутник за създаване на собствена система GPS
На 10 октомври 2017, Япония изведе в космоса своя четвърти по ред спътник 'Митибики-4' за създаване на собствена система GPS .

РН H2A-F36 със спътникът 'Митибики-4' е стартирала от космодрума Танегасима .
Предишният спътник от тази серия бе изведен в космоса на 19 август 2017, за да стане част от системата за позициониране QZSS (Quazi Zenith Satellite System) подобна на GPS.
Ако четвъртият спътник заработи нормално , от 2018 Япония ще започне да използва своята система като допълнение за американската GPS, а от 2023, правителството планира да започне експлоатация на своята система от седем спътника , без да се 'обляга' на американската GPS.
QZSS , състояща се от три спътника движещи се по геосихрона високо елептическа орбита 'Тундра' и един спътник на геостационарна орбита , ще позволи да се осигури безпроблемно приемане на GPS сигнали, а също така да се повиши надежност и точноста на тримерната спътникова навигация до 99.8%.
Точноста на системата ще позволи да се достигне погрешност от няколко сантиметра при определяне на местоположението. Погрешноста на съвремените системи достига до 10м.
[РИА Новости]прочетена[123] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft