Успешно изпитание на VSS Unity на компанията Virgin Galactic

Космическият кораб VSS Unity е направил първи полет с включени ракетни двигатели и е преодолял звуковата бариера, по информация от Virgin Galactic. Корабът е бил пилотиран от пилотите Марк Стаки и Дейв Макай.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[12-04-2018] Успешно изпитание на VSS Unity на компанията Virgin Galactic
Космическият кораб VSS Unity е направил първи полет с включени ракетни двигатели и е преодолял звуковата бариера, по информация от Virgin Galactic. Корабът е бил пилотиран от пилотите Марк Стаки и Дейв Макай.

В рамките на изпитанията , на височина 14.2 км , корабът 20 мин след старта се е отделил от самолета носител WhiteKnightTwo, и няколко секунди след това е включил ракетния двигател . След което е започнал издигане в продължениена 30 секунди под наклон 80 градуса по отношение на хоризонта. VSS Unity е достигнал скорост 1.87Мах ( около 2.3 хил км/ч ) . По този начин , ракетния двигател на космическия кораб за първи път е изпитан в условията на преход от до звуков към свръх звуков полет.
След изключване на двигателя , VSS Unity е продължил по инерция , достигайки височина 25.7км , след което е обърнал опашните части под ъгъл 60 градуса към фюзелажа, и е започнал снижаване. На височина 15.2 км , възстановил нормалното състояние , изхвърлил е остатъка от горивото и е планирал на пистата за кацане.
Изпитанията са признати за успешни и са проведени на 5 април 2018 на полигона Мохаве в Калифорния и са 12 по ред за VSS Unity . Предишните 11 полета бяха проведени от февруари 2016 досега бяха без включване на ракетния двигател.
VSS Unity бе представен през 2016 като усъвършенстван модел на VSS Enterprise, който се разби през октовмри 2014 поради грешка на пилота. VSS Unity и VSS Enterprise се явяват второ и първо поколение на кораба SpaceShipTwo.
Разработеният от Scaled Composites и построен от The Spaceship Company космически кораб на Virgin Galactic е предназначен за провеждане на суборбитални туристически полети. Стойноста на такова пътешествие за всеки от шесте пътници се оценя на 200хил долара. От Virgin Galactic се надяват да започнат релани полети на VSS Unity ое през тази 2018 година.
[www.lenta.ru]прочетена[70] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft