SpaceX за първи път използва нов ускорителн блок при старт на Фалкон-9

В петък SpaceX реализира успешен старт на РН Фалкон-9 с бангладешки телекомуникационен спътник Bangabandhu от космодрума Кейп Канаверал .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[12-05-2018] SpaceX за първи път използва нов ускорителн блок при старт на Фалкон-9
В петък SpaceX реализира успешен старт на РН Фалкон-9 с бангладешки телекомуникационен спътник Bangabandhu от космодрума Кейп Канаверал .

Стартът се е състоял в 23:14 наше време. SpaceX за първи път изтрелва РН снабдена с нов ускорителен блок - Block 5. По данни на компанията , той е планиран за десет или повече старта, а също така се отличава с повишена надежност.
Телекомуникационния спътник Bangabandhu трябав да достигне геостационарна орбита 33 мин след старта. Апаратът е предназначен за осигуряване на телекомуникационни услуги в селски райони на Бангладеш , Индия , Бутан , Шри-Ланка , Филипините и Индонезия. Той ще позволи да се предава телевизионен сигнал за тези райони.
Спътникът е изработен от компанията Thales Alenia Space, като срокът на екслоатация е 15г. Оператор на апарата е компанията Bangladesh Communication Satellite Company.

След старта, първата степен се върнала успешно на специалната платформа в Атлантическия океан , около бреговете на Флорида.
[ИтарТасс]прочетена[87] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft