Астрономи са уточнили траекторията на полета на колата на Мъск

Спортната 'Тесла' , която бе изведена на орбита миналата седмица , не лети точно към пояса на астероидите , а към Марс, както и се планираше първоначално.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[13-02-2018] Астрономи са уточнили траекторията на полета на колата на Мъск
Спортната 'Тесла' , която бе изведена на орбита миналата седмица , не лети точно към пояса на астероидите , а към Марс, както и се планираше първоначално.

'Орбитата на колата 'Тесла' към пояса на астероидите , е била пресметната с грешка. Специалистите от SpaceX неправилно са използвали параметъра С3 , скороста , която е нужна за преодолявне на земното притегляне ( за напускане на орбитата на Земята ) . Това е напълно обяснимо , тъй като за компания продаваща ракети , е важно самото значение на параметъра а не как трябва да се използв" е заявил Джонат Макдауел (Jonathan McDowell), популярен блогер и астрофизик от Харвардския Университет (САЩ)
Ученият е добавил , че колата на Мъск ще достигне орбитата на Марс през юли тази година и ще прелети на около 110млн км от Марс, и по този начин ще стане първият автомобил достигнал тези райони.
Максимално , колата на Мъск , ще се приближи към Марс през октомври 202 на разстояние седем млн км . Това , както отбелязва астронома , не е достатъчно за заемане на стабилна или полустабилна орбита около Марс - притеглянето на планетата няма да е достатъчно за да хване колата.
По този начин , може да се каже, че първоначалните планове на Мъск се реализират само частично - колата наистина ще долети до Марс , но няма да остане на орбита там .
[РИА Новости]прочетена[208] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft