Стана известна стойноста на плаващия космодрум 'Морски старт'

Закупуването на плаващия космодрум 'Морски старт' и извеждането му от консервация ще струва на 'S7 Космически транспортни системи ' около 150 млн долара , това е разказал гендиректора на компанията Сергей Сопов

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[13-02-2018] Стана известна стойноста на плаващия космодрум 'Морски старт'
Закупуването на плаващия космодрум 'Морски старт' и извеждането му от консервация ще струва на 'S7 Космически транспортни системи ' около 150 млн долара , това е разказал гендиректора на компанията Сергей Сопов

"Общата сума на инвестиции по закупуването на космодрума 'Морски старт' , включително и изваждането му от консервация , възлиза на около 150 млн долара" е казал Сопов в интервю за вестник Известия, добавяйки , че въпроса за привличане на някакви допълнителни средства засега не се обсъжда.
По негови думи , в производството на поръчаните по рано ракети 'Зенит' , окончателното сглабяне на които ще се проведе в Украина, ще са заети 150 руски предприятия . При това те ще проведат дейности , които се оценят на 80% от себестойноста на ракетите.
"Изпълнението на договора за 12 РН 'Зенит' ще донесе на руските предприятия половин милиард долара" е добавил Сопов.
През 2016 S7 Group обяви за подписване на договор с групата компании Sea Launch, прдевиждащ закупуването на имуществото на проекта ' Морски старт ' . Предмент на сделката са корабът Sea Launch Commander, платформата Odyssey с установените на тях оборудване за изстрелване на ракети, наземното оборудване в базовото пристанище Лонг-Бич (САЩ) и интелектуалните права принадлежащи на компанията Sea Launchм включително запазената марка. В плановете на компанията е да сае направят до 70 старта в рамките на 15 г.
Единствената ракета , адаптирана за старт от плаващия космодрум това са носители от семейството 'Зенит' , които се произведаха на украинското предприятие 'Южмаш'. В тези ракети се използват руските двигатели РД-171 които се произвеждат от НПО 'Енергомаш'. Тяхната доставка бе прекратена след влошаване на руско украинските отношения през 2014. Последния старт на РН 'Зенит' от 'Морски старт' бе проведен през 2014.
[РИА Новости]прочетена[174] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft