Първият старт на КК Orion ще се проведе през 2014г

От НАСА са обявили , че първата тестова мисия по извеждането в космоса на КК Orion ще се състо през септември 2014г.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[13-11-2013] Първият старт на КК Orion ще се проведе през 2014г
От НАСА са обявили , че първата тестова мисия по извеждането в космоса на КК Orion ще се състо през септември 2014г.

КК Orion ще отвори съвършенно нови възможности за полети в дълбокия космос, извън пределите на околоземната орбита. Помощникът на директора по пилотирани полети на НАСА Бил Герстенмайеротбелязва , че КК Orion - това е огромен прогрес в изследването на космоса. Това ще бъде гъвкава космическа система , която ще може да доставя товари и хора далече извън пределите на околоземното пространство , в това число ще може да се прави разузнаване на отдалечени ъгълчета на Слънчевата система.
Независимо от това, че първата пилотирана мисия на Orion е запланирана едва за 2021, безпилотните стартове ще започнат след година . През септември 2014 ще се състои първи 4 часов изпитателен полет на Orion на околоземна орбита. В рамките на този полет ще бъдат изпитани основните системи на кораба и на базата на получените резултати ще се вземат решения за следващия етап на изпитанията , които ще започнат с полет на КК Orion на рекордно разстояние - 5800кмк от Земята.
Подобен полет е доста сложно мероприятие. Работата не е само в това , че Orion ще пътешества на разстояние 15 пъти по далече от орбитата на МКС . Главна задача ще бъде изпитание на термозащитата, която треябва да издържи навлизане в атмосферата с много по висока скорост , което води до по голямо нагряване от порядъка на 2000градуса по Целзий. Освен това е необходимо да се знае , как след такова екстремално спъскане ще работят системите з априземяване на 9 тонния кораб на повърхноста на водата.
Първите изпитатени стартове ще се провеждат с РН Delta IV heavy, която може да извежда на ниска околоземна орбита до 25т полезни товари. В бъдещи мисии , в това число и пилотирани полети към астероиди и Марс, Orion ще бъде извеждан в космоса от новата тежка ракета носител SLS,която ще може да извежда на ниска околоземна орбита до 130т полезни товари. По думи на Бил Герстенмайер, разработката на SLS се движи бързо и в момента разработката на ракетат е на 70%.
За следваща етап в изпитанието на Orion - това ще бъде полет до Луната и обратно,което е запланирано за 2017г. В рамките на този полет , Orion ще се отдалечи от Земята на разстояние 75 хил км и ще се върти около Луната в продължение на 3 седмици .
Също така в плановете на НАСА влиза транспортирането на 500 тонен астероид на лунна орбита . По всяка вероятност , през 2020г астероид ще бъде посетен от астеонавти , които ще долетят до там на Orion.
[R&D.CNews]прочетена[661] коментари[4]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft