В САЩ бе проведен успешен тестов полет на Dream Chaser

Космическият товарен кораб Dream Chaser на американската компания Sierra Nevada е направил тестов полет и първо успешно кацане.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[13-11-2017] В САЩ бе проведен успешен тестов полет на Dream Chaser
Космическият товарен кораб Dream Chaser на американската компания Sierra Nevada е направил тестов полет и първо успешно кацане.

Dream Chaser се създава по договор с НАСА за доставка на товари на МКС. Както следва от информацията на сайта на космическото агентство , корабът е разработен на основата на орбиталния самолет HL-20. Който от своя страна е суздаден с използването на разработки за съветския апарат БОР.
В своя твитер акаунт Sierra Nevada е публикувала снимки от кацането на Dream Chaser.
Полетът от 11 ноември стана втори за Dream Chaser, уточнават от Space News. За първи път корабът се издигна в небето през октомври 2013, изпитанието тогава бе обявено за успешно , независимо от проблема с шасито при кацането.
Sierra Nevada спечли договор с НАСА през 2016. Първият полет на Dream Chaser е запланиран за 2020 , до 2024 , по условията на договора са предвиденио минимум 6 плета.
Освен Sierra Nevada договори за изпращане на товари на МКС и обартно има и SpaceX . SpaceX планира да изпраща на орбита и американски астронавти, но пилотираната версия на кораба все още не е готова.
[www.lenta.ru]прочетена[124] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft