'Прогресс МС-06' успешно е изведен на орбита и пътува към МКС

Изведеният в космоса товарен кораб 'Прогресс МС-06' се е отделил от РН 'Съюз-2.1а' , корабът е достигнал планиранта орбита.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[14-06-2017] 'Прогресс МС-06' успешно е изведен на орбита и пътува към МКС
Изведеният в космоса товарен кораб 'Прогресс МС-06' се е отделил от РН 'Съюз-2.1а' , корабът е достигнал планиранта орбита.

"Отделянето от РН е станало в планираното време . Специалистите от главната оперативна група по управлението на руския сегмент на МКС са преминали към управлене на кораба" е казал представителят на Роскосмос за РИА Новости.
Изведеният в космоса 'Прогрес МС-06' , лети към МКС по две денонщната схема и трябва да се скачи с МКС на 16 юни в 14:42.
Освен стандартните товари - гориво , сгъстени газове, товари за екипаж , хранителни припаси и оборудване, на борда на кораба има и наноспътници , подготвени от специалистите на РКК ЕНергия заедно със студентите и млади учни от Югозападния държавен университет ( Курск)
Спътниците ще могат да се 'самоорганизират' в групировка и да взаимодействат за провеждане на експерименти в открития космос.
Апаратуте ще бъдат изведени на орбита от руските космонавти Фьодор Юрчихин и Сергей Рязански по време на излизането в открития космос , което е запланирано за средата на август. Космическиет апарати ще предават на честота достъпна за радиолюбителите , с интервал три минути , специални поздравителни съобщения на четири езика - руски , английски , китайски и испански.
Също така се съобщава за деликатеси сред хранителните продукти - сос 'Хрен' , 'Аджика' и 10 упаковки салами 'Пиколини' с вкус 'Пармезан' и 10 с вкус 'Хамон' .
[РИА Новости]прочетена[217] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft