Актрисата и нейната дубльорка за снимки на филма на МКС ще бъдат определени през април

Членовете на основния и дублиращ екипаж на космическият пилотиран кораб , на който на МКС ще полетят актрисата за заснемане на филма , ще бъдат определени в началото на април. Това е съобщил режисьорът на проекта Клим Шипенко .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[14-03-2021] Актрисата и нейната дубльорка за снимки на филма на МКС ще бъдат определени през април
Членовете на основния и дублиращ екипаж на космическият пилотиран кораб , на който на МКС ще полетят актрисата за заснемане на филма , ще бъдат определени в началото на април. Това е съобщил режисьорът на проекта Клим Шипенко .

"Аз не помня точната дата , но някъде в началото на април" е казал Шипенко в отговор на въпрос , когаще бъдат известни членовете на основия и дублиращия екипаж на кораба , на който ще полети актрисата за заснемането на филма 'Вызов' на МКС.
Режисьорът също така е съобщил , че вече е преминал медицинска комисия за да може и той да лети на МКС.
През новмери минлата година , гендиректорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин публикува в Твитер видео , в което бе съобщено , че снимките на първият играелен филм в космоса са запланирани за октомври 2021г. Космическата драма с работното име 'Вызов' е съвместен проект на Роскосмос , Първи канал и студията Yellow, Black and White.
През тази седмица , от Първи канал са съобщили , че за финалната част на конкурса са избрани 20 претендентки за главната роля. Между тези които са преминали отбора са основни актриси , в това число и добре известни. Заедно с акстрисата на орбита ще полети космонавта Антон Шкаплеров и режисьора на проекта Клим Шипенко.
Ген деректорът на АО 'Главкосмос' Дмитрий Лоскутов от своя страна е заявил , че заснемането на филма няма да изисква отделяне на допълнителни средства от федералния бюджет.
"Заснемането на филма се финансира от Първи канал . Като цяло реализацията на проекта ще се осъществява в рамките на съществуващата федерална космическа програма, т.е. няма да изисква никакви допълнителни средства от федералния бюджет" е казал Лоскутов.
Той е подчертал че от Главкосмос разчитат този проект да способства на приток в отрасъла на извънбюджетни средства за сметка на развитието на частни космически полети. "Тази задача бе поставена пред Главкосмос през миналата година. Част от дейностите , които включват отбор, подготовка на космонавтите и двамата учстници в проекта , изработването на полетното снаряжение - скафандри , ложемети , ще се финансира от Галвкосмос" е пояснил той.
Лоскутов е подчертал , че Главкосмос също не използва бюджетни средства. "Всичко което влагаме в този проект , ние сме спечелили сами . Независимо от пандемията , през миналата година ние имаме достойни финансови показатели " е казал Лоскутов.
[ИтарТасс]прочетена[68] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft