РН 'Съюз-2.1а' с 'Прогресс МС-07' успешно стартира от Байконур

Ракета носител 'Съюз-2.1а' с товарения космически кораб 'Прогресс МС-07' , успешнос тартира от космодрума Байконур към МКС по информация от руския ЦУП.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[14-10-2017] РН 'Съюз-2.1а' с 'Прогресс МС-07' успешно стартира от Байконур
Ракета носител 'Съюз-2.1а' с товарения космически кораб 'Прогресс МС-07' , успешнос тартира от космодрума Байконур към МКС по информация от руския ЦУП.

Стартът е проведен на 14 октовмри 2017 в 11:46 .
9 мин след старта ракетата е извела кораба на ниска околоземна орбита."Зафиксирано е отделяна не кораба от третата сетепен на РН 'Съюз-2.1а' в 11:55" е казал предсставител от ЦУПа .
Първоначално 'Прогресс' трябваше да лети на 12 октовмри , но 1 мин преди старта , автоматиката е отменила изстрелването и то беше отложено за 14 октовмри.
На борда на кораба има 2.5 тона различни товари , в това число сухи товари , гориво , вода , сгъстени газвове , оборудване , колети за екипажа и свежи продукти.
Както по рано бе съобщено , поретът ще премине по 'класическата' дведенонощна схема , макар първоначално за старта на 12 октомври да се предвиждаше 'Прогресс' да лети по новата три часова схема - две завъртания около Земята. "Когато бе прието решението за отлагане от 12 за 14 октомври , вече се знаеше, че полета в резервната дата ще бъде по дведенонощната схема. Поради изменените балистически условия , полет по друга схема вече би бил невъзможен" са съобщили от Роскосмос.
От Роскосмос са уточнили , че скачването на товарния корабс МКС е запланиран за 14:09 на 16 октовмри , като корабът ще се скачи към модула 'Пирс' на руския сегмент на станцията. Контрол над процеса по скачване ще провеждат Сергей Рязански и Александър Мисуркин, при необходимост ще скачат 'Прогресс' в ръчен режим.
[ИтарТасс]прочетена[102] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft