На МКС ще се проведе прескачване на товарният КК "Прогрес"

Товарният КК 'Прогресс МС-17' ще бъде преместен от модула 'Поиск' към модулът 'Наука' . Корабът ще бъде в самостоятелен автоматичен полет в продължение на 29часа, по информация от Роскосмос.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[14-10-2021] На МКС ще се проведе прескачване на товарният КК "Прогрес"
Товарният КК 'Прогресс МС-17' ще бъде преместен от модула 'Поиск' към модулът 'Наука' . Корабът ще бъде в самостоятелен автоматичен полет в продължение на 29часа, по информация от Роскосмос.

"Отделянето на ТКК 'Прогресс МС-17' от възела за скачване е планирано за 02:41 на 21 октомври по команда от Земята. След разкачването корабът ще направи маневра по отдалечаване от станцията и зависване в очакване на планираните балистични условия за скачване с 'Наука' " се казва в съобщението.
Както са уточнили от Роскосмос , в продължение на 29 часа 'Прогресс' ще се намира в самостоятелен полет, правейки серия от коректировачни маневри . Той ще се отдалечи от МКС на разстояние до 185км. " Скачването на корабът с модулът 'Наука' е запланирано за 22 октомври в 7:31, с използване на автоматическата система за сближаване и скачване 'Курс' - се казва в съобщението.
Предполага се операцията по пременстването да премине в автоматичен режим както винаги под контрола на специалисти от ЦУП и руските космонавти на борда на МКС. Маневрата се прави за подготвяне на модула 'Наука' за приемането на новия възлов модул 'Причал' . "Товарният КК 'Прогресс МС-17' трябва окончателно да напусне МКС непосредствено преди стартър на транспорният модул 'Прогрес М-УМ' с възловият модул 'Причал' - са уточнили от Роскосмос.
По рано ген директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин е съобщил , че стартът на възловият модул е запланиран за 24 ноември. По негови думи 'Причал' ще позволи да се разширят възможностите за скачване със станцията на кораби , в това число и новият лунен кораб 'Орел'
[ИтарТасс]прочетена[46] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft