Специалисти от САЩ ще заменят повреденият контролер на МКС до края на август

Излезлият от строя външен дистанционен контролер за захранване ще бъде подменен до края на месеца от наземните служби , по информация от НАСА.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[15-08-2017] Специалисти от САЩ ще заменят повреденият контролер на МКС до края на август
Излезлият от строя външен дистанционен контролер за захранване ще бъде подменен до края на месеца от наземните служби , по информация от НАСА.

"Дистанционния контроле за захранване (RPCM) е часст от външното апаратно осигуряване и може да бъде подменен с помоща на гъвкавия манипулатор със специално предназначение SPDM. Ние планираме замяната на контролера да стане от наземните служби , дистанционо , до края на месеца. " това е съобщил за РИА Новости представителя на НАСА Даниел Хуот. Той не е назовал по конктретни срокове.
По негови думи , излезлият от строя детайл , отговаря за захранването на един от двата канала за връзка в С диапазона. От НАСА са уверили , че проблема няма да повлияе на работата на станцията и няма да препятства запланираното за сряда скачване с товарният космически кораб Dragon.
По рано СМИ съобщиха по данни от източник от руския космически отрасъл , че на американския сегмент на МКС е излязъл от строя блок за дистанционно електро захранване , и по този начин е предизвикал отказ в работата на един от каналите за връзка.
[Новости Космонавтики]прочетена[92] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft