Около звездата Kepler-90i са открити 8 екзопланети

От НАСА , на специална конференция обявиха за откриването на осем нови екзопланети в рамките на наблюденията проведени от орбиатлния телескоп Кеплер.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[15-12-2017] Около звездата Kepler-90i са открити 8 екзопланети
От НАСА , на специална конференция обявиха за откриването на осем нови екзопланети в рамките на наблюденията проведени от орбиатлния телескоп Кеплер.

Както е съобщил на прес конференцията директорът на астрофизическия департамент на НАСА Пол Хертц, откриването на планетити , въртящи се около Kepler-90i е станало възможно след обработавне на получената от телескопа информация с използването на компютърни системи с елементи на изкствен интелект от Гоогле.
Звездата Kepler-90i се намира на около 25 св.г от Слънчевата система . Звездата е от клас G и е по гореща от Слънцето.
Орбиталният телескоп Кеплер бе изведен на орбита през март 2009. С негова помощ са открити досега 2337 екзопланети около различни звезди и около 4496 кандидати за екзопланети. От 2014 Кепелер реализира програма по изследвание получила названието 'К2' , в рамките на която се използват нови методи за изследване при наблюдаването на млади звезди , свръх нови и др. космически обекти.
През 2015 по резултати от наблюденияат с телескопа Кеплер , за първи път бе открита екзопланета с размери близки до земните ,която получи обозначение Kepler-452b. Тя се намира на разстояние 1400св.г от Земята в направление на съзвездие Лебед.
[ИтарТасс]прочетена[111] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft