Новият руски космически робот, основно ще работи в независим режим

Роботът пилот на перспективния руски КК 'Орел' , който се създава по проекта 'Изпитател', ще получи като основа автономен режим на управление. Това са съобщили за ТАСС от прес службата на НПО 'Андроидна техника'

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[15-01-2020] Новият руски космически робот, основно ще работи в независим режим
Роботът пилот на перспективния руски КК 'Орел' , който се създава по проекта 'Изпитател', ще получи като основа автономен режим на управление. Това са съобщили за ТАСС от прес службата на НПО 'Андроидна техника'

"За този тип роботи , основното управление е автономно" са уточнили от предприятието
Както и робота 'Фьодор' , който също е разработен е НПО, 'Изпитател' ще запази възможностите за управление в 'копиращ' режим , когато машината повтаря действията на оператора през специален костюм. Също така 'Изпитател' ще може да бъде управляван в специален режим , позволяващ на оператора да коригира работата на робота , който действа по предварително зададена програма.
Разрабочика е учточнил , че новият робот ще бъде напълно интегриран със системите за електрозахранване и комуникации на кораба 'Орел' . Също така с кораба и съответно с робота пилот ще може да се осъществява връзка с МКС по Wi-Fi.
По рано , изпълнителния директор на НПО 'Андроидна техника' Евгени Дудоров е съобщил за ТАСС, че по време на първите два полета, кораба 'Орел' ще бъде управляван от робот по проекта 'Изпитател' . От своя страна , изпълнителния директор на Роскосмос по перспективните програми и наука Александър Блошенко в интервю за ТАСС е отбелязал , че андроида 'ща натиска копчетата' , т.е. механически ще взаимодейства с органите за управление на кораба.
Първият старт на 'Орел' без космонавти е запланиран за 2023 от космодрума Восточний, скачването в този полет с МКС не е предвидено . През 2024 , също без космонавти , 'Орел' трябва да направи втори полет , с последващо скачване с МКС. Първите пилотирани полети са запланирани за 2025г.
[ИтарТасс]прочетена[119] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft