Учени са открили фосфин в атмосферата на Венера

Учени от Кардифския ( Великобритания ) и Масачутеския технологичен университет ( САЩ ) са открили в атмосферата на Венера фосфин , който може да има биологически произход.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[15-09-2020] Учени са открили фосфин в атмосферата на Венера
Учени от Кардифския ( Великобритания ) и Масачутеския технологичен университет ( САЩ ) са открили в атмосферата на Венера фосфин , който може да има биологически произход.

"Откритието е направено с помоща на телескопа Джеймс Клар Максвел на Хаваите и Акатамската голяма антена с решетка в милиметровия диапазон в Чили. Концентрацията на фосфина е 20 на милиард" е пояснил източника , запознат с изследването.
Фосфина - това е безцветен много отровен ( по наши мерки ) газ. На Земята , такъв газ произвеждат анееробните микроорганизми , такива които не се нуждаят от кислород за да съществуват. През 2019 търсенето на фосфин в атмосферите на екзопланетите бе предложено в качеството на маркер за възжно съществуване на живот на тях.
Следва да се подчертае , че откриването на фосфин не означава автоматически че сме открили живот на Венета , тъй като е възможно този газ да се е образувал там в резултат на неизвестни досега на научката естествени природни процеси. При това , засега учените не са успели да намерят начини за небиологичен произход на газа , е отбелязал източника.

Ръководителя на НАСА - Джим Брайденстайн е казал , че откритването на фосфина в атмосферата на Венера е 'едно от най-важните събития' за цялото време на търсене на свидетелства за хипотетическо съществуване на извънземен живот. Брайденстайн е добваил , че е 'дошло времето за се отдели на Венера първостепенно внимание'
[Новости Космонавтики]прочетена[27] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft