Изпитание на американския аналог на руския двигател РД-180 се е провалило

Американската компания Blue Origin е провела стендови изпитания на двигателя Blue Origin, предназначен за замяна на руския агрегат РД-180. Но тези стендови изпитания са се провалили.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[16-05-2017] Изпитание на американския аналог на руския двигател РД-180 се е провалило
Американската компания Blue Origin е провела стендови изпитания на двигателя Blue Origin, предназначен за замяна на руския агрегат РД-180. Но тези стендови изпитания са се провалили.

"Вчера ние загубихме нашия набор тестово оборудване за горивна система на едини от нашите изпитателни стендове ВЕ-4" съобщават от Blue Origin , уточнавайки , че на процеса на разработката на двигателя , този инцидент няма да повлияе.
От компанията са съобщили , че скоро ще възобновят тестовете. От съобщението , публикувано от Blue Origin, не е ясен мащаба на аварията , но самият факт че от Blue Origin , които са компания не афишираща своите разработки , изобщо са споделили информацията - е показателно. Общо Blue Origin има като минимум два изпитателни стенда , по рано от компанията заявиха , че планират да създадат три работни образеца на ВЕ-4.
Първият образец, бе показан от Blue Origin през март 2017. Компанията се възглавява от американският милиардер Джеф Безос , който се смята за петият най-богат човек в света ( като не броим членовете на кралските семейства и др подобни )
Планира се БЕ-4 да се установява на РН Вулкан - замяна на РН Атлас 5, на която се използват руски ЕД-180. Два еднокамерни БЕ-4 , установени на пурвата степен на Вулкан , в съвкупност позвляват да се развие по голяма тяга от един двукамерен РД-180 установен на първата степен на Атлас-5.
Над двигател за замяна на РД-180 работят и от компанията Aerojet Rocketdyne, за разлика от ВЕ-4, двигателят AR1 е пригоден за установяване на дейставащата Атлас-5. Компанията не е представила работен образец на агрегата , но в началото на май 2017 бяха проведени огневи изпитания на предкамерата на AR1.
[www.lenta.ru]прочетена[141] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft