Боинг планира да проведе изпитателен полет на Starliner към МКС през декември.

Боинг е обявил за нова дата за старта на първият полет на орбита на своята капсула за пилотирани полети , която скоро ще започне да доставя астронавти на МКС и обратно.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[16-10-2019] Боинг планира да проведе изпитателен полет на Starliner към МКС през декември.
Боинг е обявил за нова дата за старта на първият полет на орбита на своята капсула за пилотирани полети , която скоро ще започне да доставя астронавти на МКС и обратно.

По думи на Джон Малхоланд , вице президент на Боинг , безпилотната капсула CST-100 Starliner ще бъде изведе на орбита на 17 декември 2019.
За тази мисия под название 'изпитание в орбитален полет' (OFT) космическата капсула Starliner ще бъде изведена в космоса от Кейп Канаверал с помоща на РН Атлас-5 и ще се скачи с МКС , където ще остане в продължение на седмица , след което с помоща на парашути ще се приземи на ракетния полигон 'Белите Пясъци' в Ню Мексико.
Преди Starliner да направи своя първи полет към МКС , Боинг ще проведе изпитание на системите за прекъсване на полета . Това изпитание ще се проведе на 4 ноември , и ще демонстрира способноста на Starliner да завръща астронавтите на безопасно място в случай на авария на стартовата площадка или по време на полета на космическия кораб.
От друга старана , SpaceX също се подготвя за подобно изпитание на своя космически кораб Crew Dragon. По думи на изпълнителния директор на SpaceX Илон Мъск , тестът за прекъсване на полета на Crew Dragon също може да се проведе по някое време през следващия месец. Според данните , тестът може да се проведе в края на ноември и началото на декември.
Макар Starliner още да не е летял на орбита , а Crew Dragon вече летя в безпилотен режим до МКС . Но и двата кораба имат забавяне в подготовката.
През юли 2018 Боинг соибщи , че по време на изпитанията на единия от двигателите е имало проблем , след което разработката на Starliner се движи с закъснение. А няколко месеца след това от Боинг обявиха , че първият безпилотен полет ще бъде през март, но след това бе отложен отново поради конфлит с графика на стартовете на Атлас-5 от същата стартова площадка.
SpaceX също се сблъска с проблеми при изпитанията на Crew Dragon които доведоха до забавяне в графика. През април по време на рутинни изпитания на спасителните двигатели на Crew Dragon SuperDraco, капсулата Crew Dragon ( която летя до МКС) се взриви на изпитателния полигон .
Бенджамин Рид, директор по управлението на мисиите с екипажи на компанията SpaceX , е казал , че разследването е приключило , направени са промени . По думи на Рид , на мястото на старта вече доставена нова капсула Crew Dragon и ракета Фалкон-9 , които ще се използват за изпитанията по прекъсване на полета . Ако всичко премине по план , SpaceX може да проведе първият полет с астронавти на борда през 2020г.
прочетена[88] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft