Япония отложи стартът на тварния кораб Kounotori7 към МКС

Япония отложи планираният за 16 сутринта старт на тежката РН H-IIB с безпилотния товарен КК Kounotori7, който трябва да достави на МКС товарии оборудване .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[16-09-2018] Япония отложи стартът на тварния кораб Kounotori7 към МКС
Япония отложи планираният за 16 сутринта старт на тежката РН H-IIB с безпилотния товарен КК Kounotori7, който трябва да достави на МКС товарии оборудване .

В съобщението се отбелязва, че отлагането е свързано с технически проблеми и необходимоста за проверка на работните системи на ракетата. Кога ще бъде изстрелването - няма информация. Първоначално стартът бе планиран за 11 септември , но вече бе отлаган нееднократно.
На борда на КК се намира малко над 6 тона различни товари , в това число товари необходими за подържане на живота на екипажа , а също и литиево йонни батерии , които са основен източник на енергия на станцията.
Освен това Kounotori7 ще достави на станцията два микроспътника Stars-me. Както се съобщава на сайта на университета Сидзуока, където са разработени апаратите ,те са с кубическа форма със страна 10 см и са съединени помежду си с 10 метрово метално въже, по което ще се движи малка капсула с мотор и камера. Цялата тази конструкция ще бъде изведена в открития космос , където ще демонстрира работата на модел на космически асансьор.
Предишният японски товарен КК бе изведен в космоса през декевмри 2016. Тогава една от неговите задачи бе да проведе експеримент по събриране на боклук , но експеримента завърши неудачно.
[ИтарТасс]прочетена[103] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft