Руските космонавти от МКС излязоха за работа в открития космос

Руските космонавти Фьодор Юрчихин и Сергей Рязански , през люка на щлюзовата камера на отсека 'Пирс' на МКС са излезли в открития космос.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[17-08-2017] Руските космонавти от МКС излязоха за работа в открития космос
Руските космонавти Фьодор Юрчихин и Сергей Рязански , през люка на щлюзовата камера на отсека 'Пирс' на МКС са излезли в открития космос.

"Запланираното време за работа е 6часа и 5 мин" са казали от ЦУПа
Това е първото излизане на руски космонавти от февруари 2016. Юрчихин ще работи в скафандър от ново поколение 'Орлан МКС' който е снабден с автоматицзирана система за терморегулиране и нова теромообвивка. Повреме на излизането , космонавта ще проведе изпитание на скафандъра.
Рязански ще работи в скафандър от предишното поколение , който бе на станцията , но с ръкави и панталони от 'Орлан МКС'.

Космонавтите трябва да демонтират адаптер с планшети , разположен на външната повърхност на МКС в рамките на експеримента 'Реставрация' .Експеримента е в това, че в условията на открития космос от февруари 2016 до сега са били изпробвани технологии за ремонта на космически конструкции с помоща на специална лента.Образците на конструкции са били оставени на външната повърхност на станцията за изследване на въздействието на факторите на космичексия полет.
Освен това , космонавтите ръчно ще изведат на орбита наноспътниците 'ТС530- Зеркало' , 'Томоск-ТПУ-120' , 'Танюша-ЮЗГУ' и 'ТНС-0 Н2'
След това космонавтите ще установят на повърхноста на МКС апаратура за определяне на химическия състава и разпределение в пространството на изхвърляните от соплата на двигателите на служебния модул 'Звезда' , спомоща на които се провежда корекция на височината на орбитата на станцията. След което ще проведат монтаж на скоби за преходи на външната повърхност , ще установят адаптер на модула 'Поиск' , ще вземат образецот повърхноста на МКС за търсене на микробиологическо замърсяване , а също така ще завъртят на 90 градуса блока за контрол на налягането и отложенията на замърсяване на 'Поиск' .
Следващото излизане на руски космонавти бе запланирано за края на 2017 . В момента е отложено за февруари 2018. Основна задача за тогава ще бъде установяването на външната повърхност на МКС на апаратура за ретранслиране на данни към Земята през спътниковата система 'Лъч'
[ИтарТасс]прочетена[121] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft