Директорът на НАСА не знае коя компания първа ще достави астронавти на МКС

На корпорацията Boeing ще е нужно по малко време от SpaceX , между стартовете на тестов безпилотен и пилотиран полет към МКС. Такова мнение е изразил директорът на НАСА Джим Брайденстайн.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[17-02-2019] Директорът на НАСА не знае коя компания първа ще достави астронавти на МКС
На корпорацията Boeing ще е нужно по малко време от SpaceX , между стартовете на тестов безпилотен и пилотиран полет към МКС. Такова мнение е изразил директорът на НАСА Джим Брайденстайн.

"Смятам , че между старта на корабът на Boeing без екипж и кораб с екипаж ще е нужно по малко време , от колкото за аналогични стартове на компанията SpaceX . Това означава , че сега ние не може да кажем , на кого ще се падне честа първи да изпрати екипаж до МКС" е пояснил директорът на НАСА.
Той е призна , че в графика за стартовете и на двете компании редовно възникват корекции. При това Брейденстай е изразил 'висока степен на увереност' в това, че САЩ ще успее да реализира космически кораб с 'американски астронавти' , от американска реритория , на ракета американско производство до края на 2019. Това обещание бе дадено от президента Доналд Трамт в неговото годишно изкзване за 'Положението на страната' направено на 5 февруари.
По думи на директорът на НАСА , президента на САЩ 'проявява голям интерес' към мерките за ускоряване на реализацията на плановете по освояване на Марс. Но президента не е казал , че кацането на американци на Марс трябва да стане 'на всяка цена' е отбелязал Брайденстайн.
Както информираха от НАСА по рано , стартът на новият кораб на SpaceX Crew Dragon се отлага за 2 март, поради необходимост от допълнителни тестове и подготовка на специалистите. Сроковете на безпилотния старт на кораба CST-100 Starliner на корпорация Boeing са отместени от март към април. При това първите полети с екипаж и на двата кораба като цяло остават без изменение - за Crew Dragon това е юли 20191 , а за Starliner - август 2019.
[ИтарТасс]прочетена[97] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft