От космодрума Куру стартира РН Arianе 5 с два спътника на борда

Европейската РН от тежък клас Arianе 5 стартира успешно от космодрума Куру( Френска Гвиана ) с два телекомуникационни спътника на борда.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[17-01-2020] От космодрума Куру стартира РН Arianе 5 с два спътника на борда
Европейската РН от тежък клас Arianе 5 стартира успешно от космодрума Куру( Френска Гвиана ) с два телекомуникационни спътника на борда.

Този старт е 107 поред мисия в историята на Arianе 5 и първи за 2020г. Ракетата трябва да изведе на орбита френски и индийски телекомуникационни спътници - Eutelsat Konnect и GSAT-30.
Както са отбелязали от Arianespace, спътникът Eutelsat Konnect "ще способства за значително съкратяване на цифровото изоставане в 40 страни от Африка и 15 стрнани от Западна Европа". GSAT-30 е разработен от специалисити от Индйската организация за космически изследвания . Той , според информацията, ще осигурява 'висококачествени телевизионни , телекоминикациони и радио услуги за цялата територия на Индия"
Както по рано са съобщили от Arianespace, за 2020 е запланирано да бъдат изведени в космоса над 300 спътника . В частност до края на годината , компанията планира да проведе първи старт на леката РН Vega C а също така на новата Ariane 6.
[ИтарТасс]прочетена[130] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft