18 годишният Оливер Дейман ще полети на борда на капсулата New Shepard

От Blue Origin са обявили , че пътникът купил билетът за 28 млн долара се е отказал от полета в предстоящата мисия на компанията и ще бъде заменен от 18годишен младеж.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[17-07-2021] 18 годишният Оливер Дейман ще полети на борда на капсулата New Shepard
От Blue Origin са обявили , че пътникът купил билетът за 28 млн долара се е отказал от полета в предстоящата мисия на компанията и ще бъде заменен от 18годишен младеж.

От Blue Origin са обявили официално , че 18 годишният Оливер Дейман (Oliver Daemen) ще стане първият клиент на компанията и ще полети на борда на капсулата New Shepard на 20юли. Той ще се присъедени към Джеф и Марк Беззос и Уоли Фанк в екипа по време напървият полет на компанията с хора на борда на капсулата.
По този начин Дейман и Фанк ще станат най-младият и най-старият човек , които някога са летели в космоса ( формално )
Оливер ще замени победителят в аукциона на Blue Origin за участие в първият полет ( напомняме , че цената за това участие достигна 28 млн доалра ) , който пожела да остане анонимен и реши да се откаже от участие този полет поради 'конфликти в разписанието' ( от компанията казватъ , че той ще полети в следваща мисия ) . При това , Оливер също е участник в аукциона и в резултат от надаването бе спечелил място за вторият полет на компанията, след това разместване - Оливер ще полети в първият полет.
Оливер Дейман е син на изпълнителният директор на холаднската частна инвестиционна компания Somerset Capital Partners - Joes Daemen, който е купил билет и решил да го подари на сина си . Полетът с капсулата New Shepard ще осъществи мечтата на живота на Оливер , който от 4ри годишен мечтае за космоса, Луната и полети. Оливер е завъшил средно училище през 2020 и сега получава лицензия за частен пилот. През септември 2021 Оливер планира да започне обучение в университет където ще изучава физика и иновации.
[Новости Космонавтики]прочетена[82] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft