'Хершел' получи последна команда и премина на последна орбита

Европейската обсерватория 'Хершел' в понеделник , получи от Земята последни команди и окончателно заъриши своята дейност, отлитайки на постоянна орбита .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[17-06-2013] 'Хершел' получи последна команда и премина на последна орбита
Европейската обсерватория 'Хершел' в понеделник , получи от Земята последни команди и окончателно заъриши своята дейност, отлитайки на постоянна орбита .

На апарата 'Хершел' , който е назован в чест британския астеоном Уилям Хершел , и който бе изведен на орбита на 14 май 2009г , е установен най-големият инфрачервен телескоп в космоса. Диаметъра на неговото огледало е 3.5м , Благодарение на това , че камерите се охлаждаха с течен хелий , 'Хершел' можеше да улавя излъчването идващо от най-студените обекти във Вселената.
В края на април , на борда на апарата свърши запаса от течен хелий , и научната мисия на 'Хершел' завърши. Но инженерите от ЕКА , проведоха с телескопа серия технологични експерименти - в частност бяха проведени някои тестове с жироскопите, системите за ориентация , навигационните камери , програмното осигуряване.
След което телескопа направи няколко маневри за излизане на гелиоцентрична орбита ' на паркинг' - орбита около Слънцето , където ще остане завинаги. А я 15:25 наше време на борда е изпратена последна команда за изразходване на последния остатък гориво.
'Хершел' беше не само невероятно успешна мисия , през последните седмици от полета , той послужи като ценна технологична платформа . Това ще помогне да подобрим усточивоста и гъвкавоста на бъдещите апарати " е казал Паоло Фери , ръководител на полета от ЕКА.
С помоща на 'Хершел' учените проведоха над 25 хил сеанси за наблюдения и около 600 наблюдателни програми. Архива от данни събран от телескопа , както се надяват учените , скрива в себе си още много открития. "Хершел" даде на учените възможност да изследват процеси по раждане на звезди , формиране на галактики , позволи да се открият следи от вода по цялата Вселена.
[РИА Новости]прочетена[960] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft