Появиха се нови подробности за бъдещата китайска космическа станция.

След успешния полет на новата РН 'Чанчжен-5Б' и изпитанията на пилотираният космически кораб от ново поколение на Китай се появиха повече подробности за новата китайска космическа станция по информация от агентство Синхуа.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[18-05-2020] Появиха се нови подробности за бъдещата китайска космическа станция.
След успешния полет на новата РН 'Чанчжен-5Б' и изпитанията на пилотираният космически кораб от ново поколение на Китай се появиха повече подробности за новата китайска космическа станция по информация от агентство Синхуа.

По информация от вестник /People's Daily/ , космическата станция , строителството на която се планира да завърши към 2020, ще работи на околоземна орбита с височина 340-450км в продължение на 10г. Планира се на нея да се провеждат широкомащабни научни , технологически и приложни експерименти.
В космическата станция 'Тянгун' ( Небесен дворец ) в нормален режим ще има три космонавта и шест по време на смяна на екипажа.
Станцията ще бъде във формата на Т с основен модул в средата и два лабораторни модула от страни. Масата на вески от модулите ще е над 20т , а общата маса на станцията ще бъде около 66 тона,това е отбелязал главния конструктор по програмата за пилотирана космонавтика на Китай Чжоу Цзянпин.
Ако си представим , че китайските лаборатории 'Тянгун-1' и 'Тянгун-2' - това са двустайни апаратамети , то космическата станция 'Тянгун' това ще е апартамент с три спални , хол , столова и килер, това е отбелязал експерта от Китайската академия на космическите технологии Чжу Гуанчен.
Дължината на основния модул на космическата станция , който ще се именува 'Тянхе' ще бъде 16.6м, максимален диаметър 4.2м , а масата при излитане 22.5 т. Това ще бъде най -големия в момента разработван в Китай космически апарат.
'Тянхе' ще бъде център за управление и контрол на космическата станция , а също така основен 'обитаем' обем за космонавтите. Модулът ще служи за база за провеждане на някои научни и технически експерименти в космоса.
Обитаемият обем на модула ще бъде около 50 кубически метра. Според информацията , заедно с двата лабораторни модула обитаемият обем на станцията ще достига до 110 кубометра.
Основния модул ще има два порта към които ще са свързани двата лабораторни модула, ще има три порта за скачване на пилотирани кораби , товарни кораби и др космически апарати. Ще има и люк за излизане на космонавтите в открития космос.
[Новости Космонавтики]прочетена[107] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft