Китайският апарат 'Чанъе-4' излезе от спящия режим

Космическият апарат 'Чанъе-4' във вторник е излязъл от спяшия режим и възобновил дейностите по изследване на обратната страна на Луната.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[19-02-2020] Китайският апарат 'Чанъе-4' излезе от спящия режим
Космическият апарат 'Чанъе-4' във вторник е излязъл от спяшия режим и възобновил дейностите по изследване на обратната страна на Луната.

Лунохода 'Юйту-2' , който 'Чанъе-4' достави на повърхноста , възстанови своята дейност един ден по рано. По информация от Центъра за освояване на Луната и космическото пространство към Държавното космическо управление на КНР.
Апаратът е излязъл от спящия режим във вторник ( 0:57 наше време ) , а лунохода е започнал работа още в понеделник. "И двата апарата се намират в нормално работно състоние " се казва в съобщението от китайското космическо агентство.
"Чанъе-4' бе изведен в космоса на 8 декември 2018, и направи меко кацане на обратната страна на Луната в района на басейна на Южния полюс - Ейткен. Лунохода 'Юйту-2' до момента е изминал 367.25 метра . Сега лунохода се насочва към следващата контролна точка на Луната.
По плановете на китайското космическо агентство , 'Юйту-2' трябва да провежда нискочестотни радиоастрономически наблюдения , да изучава състава на лунните породи и геологическия строеж на повърхноста на Луната.
През тази година Китай планира да изправи първи апарат към Марс , а също така мисията 'Чанъе-5' към Луната , за вземане на образци и доставянето им до Земята .
[ИтарТасс]прочетена[357] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft