Създаден е частен космически скафандър за бъдещите космонавти.

В САЩ продължава развитието на програмата за частна космонавтика. Миналия петък, беше демонстриран първият скафандър частна разработка от двама 'независими моделиера'.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[19-07-2010] Създаден е частен космически скафандър за бъдещите космонавти.
В САЩ продължава развитието на програмата за частна космонавтика. Миналия петък, беше демонстриран първият скафандър частна разработка от двама 'независими моделиера'.

Засега тези разработки привличат вниманието само на технически специалисти и на космически романтици , но авторите на новия продукт са уверени, че по късно скафандъра ще бъде търсена стока на световно ниво.
Разрабочиците са представили ярко- жълт костюм с напълно функциунален космически шлем , предназначени за работа в космоса.
Космическите ръкавици към костюма са създадени от московския инженер Николай Моисеев, който е успял да ги направи необичайно гъвкави и удобни, което ще се хареса на бъдещите космонавти. В основата на ръкавиците има специални 'ставни' конструкции със висока степен на свобода , а също така подложка от полиуретан.
В разработката на скафандъра е взел участие и американския специалист Тед Саузерн - "В бъдеще ние се надяваме да създадем уникално тънък космически скафандър на основата на един слой"

По негови думи , той и Николай Моисеев планират да участват в конкурса за 100 000 долара , които през 2009 г от НАСА са обещали за разработики свързани с екипировка за бъдещи междупланетни полети. Освен това , специалистите си сътрудничат с екипа Final Fronier Design, който също работи над космчески технологии.
По думи на разработчиците , основна отличителна черта на техния скафандър е неговата безпрецедентна гъвкавост. Например , в ръкавиците може да се движи всеки пръст по отделно , което позволява на космонавта на орбита да изпълнява сложни манипулации. Също така 'крачолите' на скафандъра лесно се сгъват в областа на стъпалото и колената. В района на гърдите скафандъра плътно прилепва към тялото на космонавта , но е способен подобно на гръдната клетка да се разширява по време на дишането.
[CyberSecurity]прочетена[1027] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft