Екипажа на 'Съюз МС-09' се завърна на Земята

Членовете на екипажа на пилотираният кораб 'Съюз МС-09' , който днес се разкачи от МКС , благополучно се завърнаха на Земята.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[20-12-2018] Екипажа на 'Съюз МС-09' се завърна на Земята
Членовете на екипажа на пилотираният кораб 'Съюз МС-09' , който днес се разкачи от МКС , благополучно се завърнаха на Земята.

Спускаемият апарат с космонавта Сергей Прокопиев, астронавта на ЕКА Александър Герст и астронавта на НАСА Серина Ауньон Ченселор , направи успешно кацане на 147 км юго-източно от г Жезказган.
По време на всички операции по завръщането , командира на кораба Сергей Прокопиев е задействал за преговори с Земята дублиращата система за връзка на своя скафандър. Паралелно с него , репортаж за процеса на кацане е водел и бординженера-1 - астронавта на ЕКА Александър Герст.
Всички операции по спускането от орбита и приземяването са преминали в планов режим. Самочувствието на членовете на екипажа е добро.
Продължителноста на престой в космоса на дългосрочната експедиция МКС-56/57 е 197 денонощия . "Съюз МС-09" беше в състава на МКС от 8 юни 2018.
Следващата експедиция към МКС ще полети от Байконур на 1 март на кораба 'Съюз МС-12' . В състава на екипажа ще полетят косонавта на Роскосмос Алексей Овчинин , астронавтите на НАСА Ник Хейг и Кристина Кох. Овчинин и Хейг трябваше да пристигнат на МКС още през октомври , но не долетяха до станцията поради авария на РН 'Съюз-ФГ' на 11 октомври.
[РосКосмос]прочетена[109] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft