В САЩ бе проведен успешен старт на РН Атлас с космическият кораб Starliner

Новият американски космически пилотиран кораб Starliner разработен от корпорацията Боинг , за първи път бе изведен в космоса в безпилотен режим кум МКС

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[20-12-2019] В САЩ бе проведен успешен старт на РН Атлас с космическият кораб Starliner
Новият американски космически пилотиран кораб Starliner разработен от корпорацията Боинг , за първи път бе изведен в космоса в безпилотен режим кум МКС

Стартът бе проведен от Кейп Канаверал в 13:36 ( наше време ) с помоща на РН Атлас-5. Скачването с МКС е запланирано за след едно денощие. Контрола за сближаването и неговото защане от дистанционната ръка манипулатор ще се осъществи от работещите на МКС астронавти Кристина Кук и Джесика Меир. Предполага се Starliner да остане в състава на МКС осем денонощия , след което да кацне на парашути в района на Уайт-Сандс в щата Ню-Мексико.
На Starliner има специален манекен , снабден с много датчици, който е именуван Rosie the Rocketeer , по аналогия със създаденият през 1943 от художника Норман Роквел образ на Rosie the Riverter, която стана символ на жените заети във военната промишленост по време на Втората световна война. Манекена е облечен в син скафандър, и има завързана червена забрадка , както и на плаката на Роквел.
Според плановете на НАСА , с екипаж Starliner ще полети в средата на 202г. За този полет се подготвят астронавтите Санита Уилямс и Джош Касада.
[ИтарТасс]прочетена[109] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft