Европейците може да изпратят астронавт на китайската станция

ЕКА и Китай обсъждат план за съвместна работа на първата китайска космическа станция. По този начин , Китай стана третият стратегически партньор на ЕС в областа на освовяването на космоса.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[20-01-2015] Европейците може да изпратят астронавт на китайската станция
ЕКА и Китай обсъждат план за съвместна работа на първата китайска космическа станция. По този начин , Китай стана третият стратегически партньор на ЕС в областа на освовяването на космоса.

Генералният директор на ЕКА Жан-Жак-Дорден (Jean-Jacques Dordain) е завил в петък 16 януари 2015 за намерението да се развива дългосрочно сътрудничество в Китай и е изразил недоумение по повод на 'засекретяването' на снимкит от сондата Розета.
По негови думи , в момента ЕКА , активно работи с Китай над въпросите по изпращане на европейски астронавт на китайската космическа станция. По този начин , Китай ще стане третият ключов партньор на ЕС в областа на освояване на космоса след Русия и САЩ.
Засега няма никакви конкретни планове за изпращане на сътрудници на ЕКА на борда на първата китайска станция Тянгун-1, която вече работи на околоземна орбита. Въпреки това , европейските астронвти вече са посетили китайски учебни космически центрове и планират да преминат курс по изучаване на китайски език в рамките на партьорската програма на ЕКА и китайското управление на пилотираните полети .
Сътрудничествтото на научния потенциал на ЕКА и промишлените възможности на Китай може да доведат до мощно движение напред в усвояването на космическото пространсвто. В ЕС с развитието на космическият сектор свръзват ръста на процента високотехнологични товари и услуги в икономиката , създаване и внедряване на нови технологии и материали, създаване хиляди висококвалифицирани работни места.
[R&D.CNews]прочетена[659] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft