РН Atlas V с военен спътник на САЩ стартира от Кейп Канаверал

Американската ракета носител Atlas V със спътника GEO-4 с военно предназначение , стартира на 19 януари 2018 от космодрума Кейп Канаверал.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[20-01-2018] РН Atlas V с военен спътник на САЩ стартира от Кейп Канаверал
Американската ракета носител Atlas V със спътника GEO-4 с военно предназначение , стартира на 19 януари 2018 от космодрума Кейп Канаверал.

GEO-4 е предназначен за оперативно предупреждаване за използванетто на бойни ракети. Извеждането в космоса на GEO-4 бе запланирано за 18 януари , но поради техническа неизправност бе отложено.
От United Launch Alliance (ULA), с обявили , че всичко се развива по план и всички системи работят нормално.
Масата на GEO-4 е около 4.5т, а срока на експлоатация около 12г. Апаратът трябва да стане част от създаваната от американските ВВС Инфрачервена система с космическо базиране (SBIRS). Целите и задачите на системата се ограничават с наблюдението и предаването на Земята на данни за стартове на ракети.
в SBIRS в момента влизат около 10 спътника , в това число изведените през 2011, 2013 и 2017 на орбита GEO-1 ,GEO-2 ,GEO-3 . Всички тези апарати , както и GEO-4 са създадени от корпорацията Lockheed Martin. Спътниците GEO са снабдени с инфрачервени детектори , и трябва да провеждат денонощно наблюдение на отделни обекти на Земята.[ИтарТасс]прочетена[101] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft