На SpaceX са разрешили да изведе в космоса 11943 спътника

Федералната комисия по телекомуникации на САЩ е разрешила на SpaceX да изведе в космоса 7518 спътника Starlink, по информация от Bloomberg.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[20-11-2018] На SpaceX са разрешили да изведе в космоса 11943 спътника
Федералната комисия по телекомуникации на САЩ е разрешила на SpaceX да изведе в космоса 7518 спътника Starlink, по информация от Bloomberg.

През февруари американската компания изведе първата двойка експериментални спътници Tintin-A и Tintin-B от едноименната система. През март регулаторът е одобрил американската компания да изведе в космоса 4425 апарата Starlink.
Правилата на Федералната комисия по телекомуникации задължават компанията да изведе в космоса не помалко от половината спътници в рамките на шест години от момента на одобряване на заявката. За извеждането на останалите апарати са предвидени не повече от още три години. Нарушаването на тези срокове води до отзив на разрешителното и глоби.
Програмата за осигуряване на глобален достъп до Интенет Starlink, анонсирана от SpaceX през януари 2015, предполага извеждането на орбита с височина 1110-1325 км - 4425 апарта , а на височина 335-346 км - 7518 апарата. Масата на всеки апарат - 368кг. Заявената пропускателна способност на канала за връзка е 1 гигабит в секунда за един потребител. В проекта Starlink - Alphabet и Fidelity Investments инвестираха 1 милиард долара.
Потенциален конкурент на Starlink се смята европейския проект OneWeb, а също така руския проект 'Сфера'
[www.lenta.ru]прочетена[82] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft