Китай е завършил строителството на първия модул за своята космическа станция

Китай е обявил за завършването на сглобяването на първият модул от бъдещатата китайска космическа станция - поинформация от агентство Синхуа.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-08-2010] Китай е завършил строителството на първия модул за своята космическа станция
Китай е обявил за завършването на сглобяването на първият модул от бъдещатата китайска космическа станция - поинформация от агентство Синхуа.

В момента , специалистите тестват електрическите системи на модула 'Тянгун-1'( Небесен Дворец ), а също така проверяват неговите механични и топлоизолационни свойства. Извеждането на орбита на модула е планирано за първата половина на 2011г. В космоса 'Тянгун-1', масата на който е 8.5т , ще бъде изведен от ракета носител Long March 2F. Сега инженерите и техниците проверяват техническите характеристики на ракетата.
За втората половина на 2011г Китай епланирал скачване на космическия кораб 'Шенчжоу-8' с модула 'Тянгун-1'. Строителството на кораба още не е завършено. Скачването ще се управлява от китайски 'тайконавти' от новия набор, които вече са започнали тренировки. Известно е също така , че в отряда на тайконавтите има две жени.
По рано бе съобщено , че през 2012г към модула 'Тянгин-1' трябва да се скачат още два космически кораба 'Шенчжоу-9' и'Шенчжоу-10'. През 2013 г КНР планира да изведе на орбита втори модул на станцията 'Тянгун-2' . За периода 2014 -2016 е планран трети старт с модул 'Тянгун-3'. Окончателно строежа на станцията трябва да завърши към 2022г, след което станцията ще работи на орбита като минимум 3 години.

През последните години Китай активно развива своята космическа програма . През 2003г КНР стана третата държава в света способна със свои сили да изведе човек в космоса - тогава в космоса полетя тайконавта Ян ЛИвей. През септември 2008г Тайконавта Чжай Чжиган , за първи път в историята на китайската космонавтика направи излизане в открития космос.
[www.lenta.ru]прочетена[417] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft