РН 'Съюз-2.1б' с египетския спътник Egyptsat-A стартира от Байконур

Челния блок - който се състои от ускорител Фрегат и египетския спътник Egyptsat-A са се отделили от третата степен на РН 'Съюз-1.1б' .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-02-2019] РН 'Съюз-2.1б' с египетския спътник Egyptsat-A стартира от Байконур
Челния блок - който се състои от ускорител Фрегат и египетския спътник Egyptsat-A са се отделили от третата степен на РН 'Съюз-1.1б' .

След успешното отделяне на челния блок , ускорителя Фрегат трябва да изведе спътника до планираната орбита.
РН 'Съюз-2.1б' бе изстреляна на 21 февруари 2019 от 31 стартова площадка на космодрума Байконур. Това е първи старт на руска ракета за 2019.
Първоначално плановете бяха Egyptsat-A да полети в космоса на 22 ноември 2018, но стартът бе отлаган нееднократно.
Апаратът е произведен за Националното агентство по дистанционо изследване на Земята и трябва да замени спътникът руско производство Egyptsat-2, връзката с който бе загубена през април 2015. През май 2015 от РКК 'Енергия' съобщиха , че започват създаването на апарат за сметка на застраховката на загубеният спътник
Новият египетски спътник Egyptsat-A има усъвършенствана оптико-електронна система и бордови комплекс за управление, високоскоростна бордова радиолиния и модернизирани слънчеви батерии. При това процента на използваните руски части в Egyptsat-A е по голям от този при Egyptsat-2.
След изпълняване на програмата по изпитания , спътникът ще бъде предаден за управление на египетската страна.
[ИтарТасс]прочетена[56] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft