Руският модул 'Наука' е на път към МКС

Многофунционалният лабораторен модул 'Наука' , койот бе изведен в космоса от космодрума Байконур в сряда се намира на запланираната орбита. Това е съобщил за пресата гендиректорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-07-2021] Руският модул 'Наука' е на път към МКС
Многофунционалният лабораторен модул 'Наука' , койот бе изведен в космоса от космодрума Байконур в сряда се намира на запланираната орбита. Това е съобщил за пресата гендиректорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

"Стартът на РН Протон с 'Наука' премина планово. 20 тонният модул се намира на плановата орбита. В продължение на осем дни ще работим с него и ще подготвяме сближаване и скачване с МКС." е написал Рогозин в своя Телеграм канал .
Рогозин е съобщил за журналистите , че модулът 'Наука' ще бъде напълно интегриран с МКС през следващите осем месеца.
"Ние планираме 10 (!) излизания в откртия космос , за провеждането на дейности за пълна адаптация на модула към руския сегмент. Като цяло , още след скачването , той ще започне да изпълнява своята фунционална дейност. След което просто ще нарастваме фунционалноста до 100%. Това ще отнеме от шест до осем месеца" е казал той.
РН Протон с многофунционалният лабораторен модул 'Наука' стартира от Байконур в 17:58 на 21 юли 2021. Единствената забележка засега е - по време на извеждането , Барнаулската станция временно не е приемала телеметрия.
Модулът 'Наука' е предназначен за реализация на руската програма за научно приложн изследвания и експерименти . След въвеждането в експлоатация на този модул , руският сегмент ще получи допълнителни обеми за обостройство на работни места и разполагане на товари , разполагане на апаратура за регенерация на вода и кислород. А също така руските космонавти ще получат втора тоалетна , каюта за трети член на екипаж а също така европейският манипулатор ERA, който ще позволи да се изпълняват някой дейности без да се излиза в откритият космос. 'Наука' ще достави на МКС съдове с вода , вентилатори , кабели и др. товари.
[ИтарТасс]прочетена[150] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft