Полетът на частният космически кораб към МКС бе отложен в последния момент.

Първият полет на частният космически кораб Dragon бе отложен отново. Този път , стартът в бил отменен в последния момент , вече след пускането на двигателите.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-05-2012] Полетът на частният космически кораб към МКС бе отложен в последния момент.
Първият полет на частният космически кораб Dragon бе отложен отново. Този път , стартът в бил отменен в последния момент , вече след пускането на двигателите.

Причина за отмяната е била , открити от компютъра проблеми - в един от двигателите е било зафикстирано прекалено високо налягане.
Стартът на Dragon от Кейп Канаверал трябваше да се състои на 19 май 2012 в 11:55 наше време . Високото налягане е било зафиксирано в двигател номер 5 , но причината заесега не е изяснена.
Специалистите не изключват варианта за проблем в датчика за налягането.
Това е поредното отлагане на стартът на Dragon към МКС, като за първи път се стига допускане на двигателите. По рано стартът бе нееднократно отлаган по различни технически причини .
Следващ опит ще бъде проведен на 22 май , ако до тогава специалистите намерят и отстранят причината за проблема.
Космическият кораб Dragon , който се разработва от компанията Space Exploration Technologies,може да стане първият частен кораб който ще полети към МКС. Корабът трябва да достави на МКС 450 кг товар, основно дрехи и хранителнни продукти. На орбита ,корабът ще бъде изведен от ракета носител Фалкон-9.
[www.lenta.ru]прочетена[863] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft