SpaceX за първи път ще изстреля към МКС корабът Crew Dragon в безпилотен режим през януари 2019

Първият демонстрационен бепилотен полет на пилотираният кораб Crew Dragon на компанията SpaceX към МКС ще се състои на 7 януари 2019. По информация от НАСА.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[21-11-2018] SpaceX за първи път ще изстреля към МКС корабът Crew Dragon в безпилотен режим през януари 2019
Първият демонстрационен бепилотен полет на пилотираният кораб Crew Dragon на компанията SpaceX към МКС ще се състои на 7 януари 2019. По информация от НАСА.

Корабът ще бъде изведен на орбита от РН Falcon 9, стартът ще бъде реализиран от полощадка на космодрума Кейп Канаверал."Това ще бъде първи безпилотен демонстрационен полет в рамките на пилотираната програма , в резултат на което ще бъдат получени данни за характеристиките на Falcon 9, кораба Crew Dragon и наземните системи за осигуряване на полета, орбиталните и скачващите системи , а също така ще бъде тествано приземяването на апарата. Получените данни ще бъдат използвани за сертифициране на SpaceX , позволяващо и да реализира пилотирани полети до МКС. " се отбелязва в разпространеното заявление.
През май 2014 компанията представи пред публика пилотираната версия на кораба Crew Dragon (друго название - Dragon v2). През септември същата година НАСА и SpaceX подписаха договор на сума 2.6 милиарда долара за завършване на разработката на Dragon v2 и неговото сертифициране за полети до МКС , а през ноември и декември 2015 бяха подписани договори за полети до МКС на два такива кораба с екипажи. През февруари 2017 SpaceX озвучи своите планове за използването на Crew Dragon за туристически полети около Луната.
Първоначално демонстрационния безпилотен полет трябваше да се състои през есента на 2018, а с екипац през 2019.
[ИтарТасс]прочетена[82] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft