Астронавтите на НАСА успешно монтираха нов модул за скачване на външната повърхност на МКС

Астронавтите на НАСА Ник Хейг и Аднрю Морган в сряда успешно проведоха операция по усатновяване на ов модул за скачаване на американския сегмент Harmony на МКС.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-08-2019] Астронавтите на НАСА успешно монтираха нов модул за скачване на външната повърхност на МКС
Астронавтите на НАСА Ник Хейг и Аднрю Морган в сряда успешно проведоха операция по усатновяване на ов модул за скачаване на американския сегмент Harmony на МКС.

В продължение почти шест часа работа в открития космос , астронавтите отначало са прокарали захранващи кабели към модула за скачване, след което от ЦУП са првели тестова проверка на работата на 12 те куки за скчаване , осигуряващи контакта на модула за скачване с преходния люк. Астронавтката Кристина Кук ,която е контролирала дейностити от МКС е съобщила, че всички куки работят нормално . След което НИк Хейг и Андрю Морган са утановили на скачващия възел два рефлектора , които ще се задействат на последния етап от скачването на корабите Boeing CST-100 Starliner и Crew Dragon. Както са отбелязали от ЦУП 'Джонсон' , астронавтите са изпълнили задачите за по кратко време от планираното.
Новият възел за скачване International Docking Adapter бе доставен на МКС на 27 июли от космическият товарен кораб Dragon и още преди излизането на астронавтите с помоща на дистанциония манипулатор бе преместе от кораба към мястото за монтиране на модула Harmony.
Това излизане бе 218 проведено на станцията и пето от началото на годината. За Ник Хейг това е трето излизанет а за Андрю Морган първо. Както са съобщили представителите на НАСА , в предстоящите 4-6 месеца, американските астронавти трябва да проведат още няколко излизанния в открития космос , в частност за да заменят батерии на повърхноста на МКС и за да заменят спектометър.
[ИтарТасс]прочетена[210] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft