От Arianespace са потвърдили съобщенията за проблеми при работата на РН 'Съюз-2.1б' при старта на 21 фев 2019

Директорът на френската компания Arianespace Стефан Израел е потвърдил данните за проблеми при работата на третата степен на РН 'Съюз-2.1б' при извеждането в космоса на екипетския спътник EgyptSat-A.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-02-2019] От Arianespace са потвърдили съобщенията за проблеми при работата на РН 'Съюз-2.1б' при старта на 21 фев 2019
Директорът на френската компания Arianespace Стефан Израел е потвърдил данните за проблеми при работата на третата степен на РН 'Съюз-2.1б' при извеждането в космоса на екипетския спътник EgyptSat-A.

По рано , източник от ракетно космическиа отрасъл е съобщил за РИА Новости , че на 21 февруар , след старта от космодрума Байконур , поради проблеми при работата на третата степен на РН 'Съюз-2.1б' , ускорителят 'Фрегат' със EgyptSat-A. са били изведени на траектория с 57 км по малка от планинраната.Ускорителя 'Фрегат' , благодарение на наличието на запаси гориво и интелектуалната система за управление е успял да коректира проблема и да достави спътника на запланираната орбита.
Както е съобщил Стефан Израел, компанията Arianespace, предоставяща услуги по стартове на РН 'Съюз' от космодрума Куру е отложила извозването на РН 'Съюз' с шест спътника OneWeb на стартовия комплекс. "Решението е взето , след успешния старт на РН 'Съюз' от Байконур, но поради проблената работа на третата степен " е казал той.
По негови думи , новата дата за старт на ракетата 'Съюз' от Кури ще бъде обявена в най скоро време.
По рано президента на компанията OneWeb Грег Уайлер е съобщи в своя Твитер , че стартът на спътниците OneWeb , който бе запланиран за 27 фев 2019 е отложен поне на едно денонощие пради проблемите РН 'Съюз' която излетя от Байконур.
Също така по рано за възможно отлагане на старта на спътниците OneWeb за РИА Новости съобщи източник от ракетно космическия отрасъл. Той е пояснил, че ракетата 'Съюз-2.1б' която изведе в космоса EgyptSat-A и ракетата 'Съюз-СТ-Б' която ще извежда спътниците OneWeb имат един и също двигател РД-0124 установен в третата степен.
[РИА Новости]прочетена[95] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft