Virgin Galactic направи пореден успешен тестов полет с 1 пътник на борда

На 22 февруари Virgin Galactic направи тестов полет на SpaceShipTwo VSS Unity. Това бе първи тестов полет при който имаше пътник на борда.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-02-2019] Virgin Galactic направи пореден успешен тестов полет с 1 пътник на борда
На 22 февруари Virgin Galactic направи тестов полет на SpaceShipTwo VSS Unity. Това бе първи тестов полет при който имаше пътник на борда.

WhiteKnightTwo , самолета - носач , който издига VSS Unity на достатъчна височина за пускане на ракетния двигател , излетя от летището в Мохаве в 11:00 ( наше време ) на 22 февруари . VSS Unity се е отделил след около 1ч от излитането , след което е пуснал своия двигател .
По време на полета VSS Unity е достигнал скорости от Mach 3.0.
На борда са били пилотите Dave Mackay и Michael "Sooch" Masucci, като и двамата имат над 10 000 летателни часа. Третият пътник е бил Beth Moses, който е главен иструктор на астронавтите към компанията. Той има над 400 полета при нулева гравитация , и е на борда за да събере повече данни за усещанията на човека по време наполета с SpaceShipTwo и какво е да си пътник на борда на суборбиталния кораб.
При този полет на борда е имало и уреди на НАСА . Които ще съберат данни за въздействието на микрогравитацията на газовете и течностите , какви вибрации има по време на полета и как се държат праховите частици в условията на микрогравитацията.
Този полет първоначално бе планиран за 20 февруари , но бе отложен поради метео условия.
Този успешен полет е втори път когато VSS Unity достига височини над 50 мили ( 80км ) над земната повърхност.
Ричард Бренсон е заявил , че се надява , първият редовен полет да се състо на 16 юли 2019 , като с това се отбележи 50 тата годишнина от старта на Аполо 11.
прочетена[91] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft