Източник е съобщил, кога Starliner ще полети с екипаж към МКС

Стартът на първия пилотиран полет на космическият кораб Starliner към МКС е запланиран за края на август 2020, това е съобщил за РИА Новости източник от ракетно космическия отрасъл.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-03-2020] Източник е съобщил, кога Starliner ще полети с екипаж към МКС
Стартът на първия пилотиран полет на космическият кораб Starliner към МКС е запланиран за края на август 2020, това е съобщил за РИА Новости източник от ракетно космическия отрасъл.

През 2011 бе преустановена работата на американската пилотирана система за многкратно използване за извеждане на екижи в космоса - Space Shuttle. След което , само Русия доставя екипажи до МКС. В САЩ за целите на пилотираната космонавтика се разработват два пилотирани кораба Crew Dragon - на компанията SpaceX, Starliner - на компанията Boeing.
През декември 2019 бе изведен на орбита в безпилотен режим КК Starliner , но по технически причини , скачването с МКС бе отменено. През януари 2020 от компанията Boeing съобщиха , че НАСА анлизира необходимоста от провеждането на повторен безпилотен полет на Starliner и , че са предвидени 410 млн долара за такава възможност.
"Стартът на първият КК Starliner с екипаж е запланиран за 31 август 2020" е казал източникът, без да уточнава ще има ли повторен безпилотен старт.
В екипажа на Starliner влизат астронавтите на НАСА Майкъл Финк и Никол Аунапу Манн, а също така астронвта на Boeing Кристофер Фергюсън.
В началото на март , зам ръководителя на НАСА по пилотираните програми Дъглас Ловерро е съобщил , че по резултатите от първият безпилотен полет на Starliner специалистите са открили над 60 нуждаещи се от решение проблеми . Той е отбелязал , че е имало риск от загуба на кораба на два пъти по време на изпитанието.
През март 2019 КК Crew Dragon реализира първият безпилотен изпитателен полет до МКС . Съответно първият изпитателен полет с екипаж към станцията е запалниран за май 2020.
След изпитателните безпилотни и пилотирани полети , корабите Crew Dragon и Starliner ще бъдат сертифицирани от НАСА за редовни полети до МКС.
[РИА Новости]прочетена[212] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft