Екипажът на МКС ще проведе непланирано излизане в открития космос

Екипажът на МКС ще проведе извънредно не планирано излизане в открития космос за замяна наизлезлият от строя ретранслатор.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-05-2017] Екипажът на МКС ще проведе непланирано излизане в открития космос
Екипажът на МКС ще проведе извънредно не планирано излизане в открития космос за замяна наизлезлият от строя ретранслатор.

В събота , на една от фермите на МКС излезе от строя установената ( подменена ) в края на март MDM ретранслационна кутия. Специалистите от НАСА са взели решение за провежадне на извънредно излизане в открития космос за подмяна на повреденият детайл.
"Решението за конкретна дата за излизане в открития космос и за това кой ще участва в него , ще бъде взето в неделя " се казва в съобщеието на НАСА. Предварително е известно , че ще се състои не порано от вторник и ще продължи около 2 часа. НАСА не планира други задачи за екипажа освен замяната на излезлия от строя детаил.
Причината за повредата , както съобщават от НАСА , засега не е известна , но специалистите предполагат , че е локализирана в самата кутия и не влияе на работата на станцията.
"Излизането от строя на MDM- ретранслационната кутия не подлага екипажа на опасност" се казва в съобщението, подчертавайки , че "резервната MDM-ретранслационна кутия работи изправно и осигурява непрекъснато предаване на телеметрически данни между системите на станцията."
В неделя , командира на екипажа , астронавта на НАСА Пеги Уитсон е тествала работата на наличната на борда на МКС резрвна рестранслационна кутия и е доложила , че е изправна и може да бъде използвана за подмяна на повредената.
[Новости Космонавтики]прочетена[221] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft