Прототипът на кораба Starship , разработенот компанията на Илон Мъск , се взриви по време на изпитания

Първият пълномащабен пртотип на кораба Starship Mk1 на компанията SpaceX се е взривил в рамките на изпитания на стартовия комплекс в района на Бока-Чика (Тексас САЩ)

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-11-2019] Прототипът на кораба Starship , разработенот компанията на Илон Мъск , се взриви по време на изпитания
Първият пълномащабен пртотип на кораба Starship Mk1 на компанията SpaceX се е взривил в рамките на изпитания на стартовия комплекс в района на Бока-Чика (Тексас САЩ)

Инцидента е станал по време на проверка на фунционалноста на кораба при максимално зареждане на резервоарите за метан и кислород с криогенна течност.
"Този резултат не беше изненадващ , тъй като целта на това изпитание бе максимално повишаване на налягането в системите на кораба" се казва с заявление на представители на SpaceX . Отбелязва се , че компанията няма да ремонтира Starship Mk1 а веднага ще започне създаването на по добра версия - Starship Mk3.
Протипът Mk1 бе представен на 29 септември в Тексас . Корабът е с дължина 50 м и диаметър 9 метра и е направен от легирана стомана . Неговата товароподемност - 150т. По време на пресентацията направена от SpaceX , Илон Мъск заяви , че първият орбитален полет на кораба е запланиран в рамките на 1.5г. През август бяха проведени изпитания на прототипа Starhopper, в рамките на които проверени инженерни решения , необходими за строителството на Starship.
Starship - ще бъде космически кораб за многократно използване , предназначени за полети до Марс и е запланирано да вози 100 човека. Както по рано не един път подчертава Мъск , той е основал през 2002г SpaceX с цел оказване на помоща на човечеството в колонизацията на Марс. В качеството на времеви ориентир за изпращане на изследователи на Марс , Мъск е назовал 2022г.
[ИтарТасс]прочетена[337] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft