Нов проект за превръщането на МКС в хотел

От Роскомос разглеждат възможнст за отварянето на хотел на МКС. Детайлите по бизнес плана са публикувани в списание Popular Mechanics.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[23-12-2017] Нов проект за превръщането на МКС в хотел
От Роскомос разглеждат възможнст за отварянето на хотел на МКС. Детайлите по бизнес плана са публикувани в списание Popular Mechanics.

За хотел се предлага да се използва преработена конструкция на научно енергетически модул с маса 20 т , дължина 15.5 и обем 92 м3. Проекта ще се развива в рамките на държавно-частно партньорство .
В разпореждане на туриста ще има 'каюта' за спане с обем 2 м3 с илюминатор с диаметър 228мм, а също така средства за лична хигиена , тренажьри и достъп до безжичен интернет.Предвидено и възможност за излизане в открития космос в съпровождане на професионален космонат.
Общо в блока ще може да се организират до 4 каюти , две медицински 'стаи' също с обем 2м3 и зона за отдих с илюминатор 426 мм.
Билита за МКС за един човек предполагащ престой на околоземна орбита в продължение на една две седмици ще струва 40 млн . Като е предвидено да може да се удължи прстоя до две три седмици за още 20 млн.
Стойноста по създаването на подобен туристически блок на МКС се оценя на 279-446 млн долара. Разрабочик на модула ще бъде 'Енергия' . От корпорацията в момента търсят средства за създаването на блока. За произвеждането и тестването на блока са предвидени пет години , а извеждането в космос може да стане към не по рано от 2021. Според бизнес плана , проекта ще започне да носи приходи след 7 години .
[www.lenta.ru]прочетена[137] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft