Starliner успешно се приземи

Специалисти от НАСА и Боинг , успешно приземиха космическия кораб Starliner на полигона Уайт-Сандс в щата Ню-Мексико.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[23-12-2019] Starliner успешно се приземи
Специалисти от НАСА и Боинг , успешно приземиха космическия кораб Starliner на полигона Уайт-Сандс в щата Ню-Мексико.

Казането се е състояло по план на 22 декември в 14:58( наше време ). Кацането е преминало без проблеми , корабът се приземил с помоща на три парашута. "Starliner докосна повърхноста на пустинята Ню-Мексико' е казал водещия на транслацията на сайта на НАСА. По рано той е подчертал , че използвания в този полет кораб се планира да бъде доставен в щ Флорида , където ще премине подготовка за повторно използване.
В събота ръководиеля на НАСА Джим Брайднестайн е подчертал , я независимо от това , че кораба не достигна до МКС и не се скачи, специалистите на НАСА и Боинг , за времето прекарано от кораба на орбита, са успели да проведат 'много от запланираните изпитания' . От своя страна вице президента на Боинг Джим Чилтон е подчертал , че всички системи на кораба са работили както трябва, включително системата за управление на кораба и системата за подържане на живота. Чилтон е отбелязал , че специалистите са успели да осъществят връзка между кораба и МКС , което е крайно важно аз бъдещите полети.
Новият американски кораб Starliner , който е разработен от компанията Боинг е с маса 13т, може да вози екипаж до 7 човека и да остане в самосмотоятелен полет до 60 часа. Корабът за първи път бе изведен на орбита в петък в безпилотен режим към МКС от Кейп Канаверал с помоща на РН Атлас-5. Скачването с МКС бе планирано за 22 декември , но по време на полета възникна проблем , предизивикан от системата за пресмятане на полетното време , поради което скачването с орбиталния комплекс бе отменено . Бе взето решение да е върне кораба на Земята.
[ИтарТасс]прочетена[178] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft