НАСА проемени екипажа за първият пилотиран полет на Starliner

Астронавтът Майкъл Финк ще полети в първият полет на новият КК CST-100 Starliner вместо Екик Боу. Това са съобщили от НАСА на своя сайт.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[23-01-2019] НАСА проемени екипажа за първият пилотиран полет на Starliner
Астронавтът Майкъл Финк ще полети в първият полет на новият КК CST-100 Starliner вместо Екик Боу. Това са съобщили от НАСА на своя сайт.

"Боу няма да може да полети поради медицински показания" са пояснили от НАСА.
Новият член на екипажа - полковника в оставка Финк 'незабавно ще пристъпи към тренивовки' , се казва в съобщението на ведомството. За Финк това ще е четвърти полет. Последно Финк е летял с мисия на совалка през 2011. От 2013 работи като зам началник по програмата за частни пилотирани кораби.
Останалите два члена от екипажа - Крис Фергюсън и Никол Амапу-Манн - продължават тренировките. И двамата бяха привлечени към подготовка на мисията през август 2018.
Пилотираният полет на CST-100 Starliner предварително е планиран за август. Преди него трябва да бъде проведен тестов безпилотен полет през март.
CST-100 Starliner се разработва за НАСА от Боинг. Предполага се, че след завършване на изпитанията , компанията ще сключи договор за шест полета до МКС за доставка на 4 астронавта и не по малко от 100кг при мисия.
[ИтарТасс]прочетена[115] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft