Руското предприятие НПО 'Мълния' разработва нов кораб за многократна употреба.

Разработчика на космическият кораб 'Буран' - НПО 'Молния' създава нов аерокосмически кораб за многократно използване за невоенни цели.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[24-03-2021] Руското предприятие НПО 'Мълния' разработва нов кораб за многократна употреба.
Разработчика на космическият кораб 'Буран' - НПО 'Молния' създава нов аерокосмически кораб за многократно използване за невоенни цели.

"През последната година ние напреднахме много сериозно.. . До този момент имахме някои наработки , но нямахме конкретна задача. Сега задачата е поставена и с пълен ход върви разработката на цивилен комплекс за много кратно използване - орбитален самолет. " е казала ген директорът на НПО Олга Соколова , по информация от сайта на предприятието.
По нейни прогнози , комплексът " в близките 5 години ще полети в космоса"
Соколова е разказала ,че пълноразмерен макет на кораба е бил представен в закрит павилион на форума 'Армия-2020' , където широката общественост е нямала достъп.

На въпроса ще бъде ли изложен апарата на предстоящият аерокосмически салон МАКС-2021, Соколова е отговорила , че не вижда смисъл да се излага апарата , тъй като това е открит за масовата публика салон, а апаратът засега не подлежи на демонострация в открит режим.
[Новости Космонавтики]прочетена[74] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft