Японският товаре кораб 'Конотори-9' се скачи с МКС

Японският безпилотен товарен космически кораб 'Конотори-9' на 25 достигна МКС и започна процес по скачване. По информация от Японското космическо агентство.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[25-05-2020] Японският товаре кораб 'Конотори-9' се скачи с МКС
Японският безпилотен товарен космически кораб 'Конотори-9' на 25 достигна МКС и започна процес по скачване. По информация от Японското космическо агентство.

След като корабът се приближи до станцията на разстояние 9.2 м - 'точката на захващане' - астронавта Крис Касиди с помоща на дистанционият манипулатор Canadarm-2 е хванал кораба в 15:13 наше време. Както се отбелязва в съобщението , в тази операция е взел участие и руския космонавт Иван Вагнер. След около 1час и 15 мин , корабът е скачен с МКС към модула Unity и след проверка на херметичност , екипажа ще пристъпи към разтоварването.
Корабът , който бе изведен на орбита на 21 май от РН H-IIB от космодрума Танегасима, достави на МКС около 6.2 т различни товари - запаси кислород , вода , хранителни продукти , научна апаратура , нови литиево йонни батерии за замяна на старите никело водородни батерии разположение на корпуса на МКС. След разтоварването , корабът ще бъде запълнен с боклук и ще бъде спуснат от орбита за да изгори в атмосферата.
Първият старт на кораб от серията 'Конотори' бе реализиран през 2009 . Апаратът е с дължина 10м и диаметър 4.4м. От 2011 , когато бе прекратена американската програма Space Shuttle, 'Конотори' е основния доставчик на станцията на едро габаритно оборудване .
Това бе последен старт на кораби от тази модификация.
От 2021 Япония ще използва модернизирана версия с по голяма вместимост.
[ИтарТасс]прочетена[125] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft