Новият свръх тежък носител SLS е утвърден и започва неговото производство

На 22 октовмври , от НАСА са обявили за успешно завършване на критическата защита на проекта на свръх-тежкия американски носител SLS.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[25-10-2015] Новият свръх тежък носител SLS е утвърден и започва неговото производство
На 22 октовмври , от НАСА са обявили за успешно завършване на критическата защита на проекта на свръх-тежкия американски носител SLS.

"Ние утвърдихме проекта SLS, ние успешно завършихме първият етап изпитания на двигетелите и ускорителите на ракетата, всички основни части за първият полет сега се намират в производство." това е заявил Бил Хилл зам на шефа на Директората по изследоватеслки сисетми на НАСА.
По думи на Хилл, независимо от възникналите трудности , проведеният анализ на проекта 'свидетелства за увереноста , че ние сме на правилния път за първият полет на SLS и нейното използване за разпространение на постоянното присъствие на хора в далечния космос".
По оценка на менаджера по проекта SLS Джон Хоникат (John Honeycutt), получаването на разрешение за започване на производството на носителя във вариант SLS Block I ( с товароподемност 70т) е важна стъпка в разработката на ракетата. На този етап е утвърден проекта за централния блок , ускорителите и двигателите . Както съобщават от НАСА , по резултати от разглеждането на проекта е взето решение , новата американска РН да съхрани естественият за изолационните материали оранжев цвят и няма да се пребоядисва в бяло.
Сертификацията на проекта ще бъде проведена през 2017 след произвеждането , сглабянето и изпитанията на първото изделие. Първият старт е запланиран за 2018 и ще бъде предшестван от проверка на полетната готовност.
[Новости Космонавтики]прочетена[335] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft