РН Рокот изведе на орбита европейският Sentinel-3B

РН Рокот с европейският апарат за дистанционно изследване на Земята Sentinel-3B и ускорител 'Бриз-КМ' успешно е стартирала от космодрума Плесецк в сряда , по информация от Роскосмос.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[26-04-2018] РН Рокот изведе на орбита европейският Sentinel-3B
РН Рокот с европейският апарат за дистанционно изследване на Земята Sentinel-3B и ускорител 'Бриз-КМ' успешно е стартирала от космодрума Плесецк в сряда , по информация от Роскосмос.

"На 25 април в 20:57 от космодрума Плесецк успешно бе реализиран старт на РН от лек класс Рокот с космическият апарат Sentinel-3B " се казва в съобщението на Роскосмос.
В 21:02 , ускорителя 'Бриз-КМ' със спътника Sentinel-3B са се отделили от третата степен. Отделянето на апарата от ускорителя е било показано в рамките на видео транслацията показана на сайта на ЕКА. След отделяне от ускорителя , спътника е предаден-приет за управление от поръчителя ЕКА.
Спътника Sentinel-3B ще се използва за решаване на задачи по програмата за наблюдаване на околната среда Copernicus, известна като "Програма за глобално наблюдение в итересите на охраната на околната срда и безопасноста" (Global Monitoring for Environment and Security programme).
Апаратът Sentinel-3B ще се използва и за събиране на данни за състоянието на океаните , морсктие ледове и крайбрежните зони. Този спътник е трет от серията Sentinel , изведени с помоща на РН Рокот в ранките на договори на ЕКА с фирмата Eurockot.
Леката ракета носител 'Рокот' е създадена в рамките на конверсионна програма , на основата на свалената от въоръжение междуконтинентална балистическа ракета РС-18Б и предназначена за извеждане на КА на ниски околоземни орбити. Първият старт е проведен на 16 май 2000г. 'Рокот' е създадена в центъра 'Хруничев', като в тези носители се използва система за управление произведена от украинското предприятие 'Хартон' . От Руското министерство на отбраната са заявили , че в рамките на съкращаване на зависимостите от внос , ще се откаже от използването на 'Рокот' в полза на руските леки ракети 'Ангара 1.2' и 'Съюз 2.1в' .
[ИтарТасс]прочетена[54] коментари[0]
Виж Коментарите


Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft